Rian Engels

Over mij

Ik ben Rian Engels. Na de grafische MTS heb ik een aantal jaren als orderbegeleidster gewerkt in de grafische industrie. Ook heb ik jaren bij een assurantietussenpersoon gewerkt. Nu werk ik als user experience designer bij CRV. Een bedrijf dat software applicaties ontwikkeld voor veehouders. Daarnaast heb ik mijn eigen bedrijf EngelsID en werk ik als freelance User Experience Designer. Meer over mijn werkzaamheden vindt u op LinkedIn.

Fascinatie

In 2012 heb ik de HBO opleiding Communicatie en Multimedia Design cum laude afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik ontdekt dat ik een fascinatie heb voor alles wat met gebruikersvriendelijkheid van apparaten te maken heeft. Niets is zo frustrerend als voor een parkeerautomaat te staan en niet te snappen hoe het ding werkt omdat niet duidelijk is waar het kaartje in moet! Of om foto’s van je kinderen online te bestellen en niet door het bestelproces van de schoolfotograaf heen te komen. Het is voor mij dan ook een grote uitdaging om ervoor te zorgen dat apparaten, applicaties en websites wel logisch in elkaar zitten en goed zijn te bedienen.

Mijn kracht

Ik vind het heerlijk om in een team concepten uit te denken en doelgroepen te analyseren. Mijn kracht is dat ik uitstekend in staat ben om projectmatig of meewerkend in een scrumteam, uw wensen op het gebied van een applicatie in kaart te brengen en deze om te zetten naar een werkend, gebruiksvriendelijk eindproduct.

Door structuur aan te brengen, onder andere door het geven van workshops en user journey sessies, het maken van concepten, userflows, userstories, scenario’s, wireframes en prototypes ben ik vaak de schakel tussen de opdrachtgever, de visueel ontwerpers, de tekstschrijvers en de programmeurs. Dit is een coördinerende rol waarin ik me helemaal thuis voel en die me in staat stelt om een applicatie, geschikt voor welke device dan ook, heel gebruikersvriendelijk te maken. Hoe ik dat doe? Door uit te gaan van de gebruiker!

Meer weten?

Wilt u hier meer over weten? Bekijk mijn werkwijze.

Leave a Reply